Udtalelser fra klienter

Majken Blauenfeldt til Terapiheste.dk   Lisa går til terapiridning hos Vibeke. Lisa glæder sig til hver gang hun skal afsted trods energien ikke altid er i top pga hendes adhd. Vibeke og Comet giver Lisa en ro i sig selv og hjælpen til at holde fokus. Lisa får mange gode successer hos Terapiheste.dk

 

Marcus begyndte til rideterapi 21. januar 2017.

Han har haft 10 lektioner i første periode og er nu i gang med anden periode af 10 gange.

Marcus er født for tidligt. Han er meget sensitiv. Han har haft det bedst i små grupper/klasser. Han har haft det svært med højder, klatre er han gået udenom. Han har ikke turde cykle, da han ikke kan holde balancen, styre og dreje m.m.

Marcus bekymrede sig meget om at han skulle op/ned på en hest samt højden.

Allerede efter de første 2 gange kunne han selv komme ned og op på hesten. Han voksede med de øvelser han fik gennemgået. Han kunne deltage i at strigle, rense hove, trække ind og ud fra stalden. Linen (sikkerheden) til terapeuten Vibeke blev kappet og han skulle med anvisninger styre hesten rundt på banen og gennem forskellige forhindringer samt huske højre/venstre.

Efter få gange var Marcus så tryg ved hest og terapeut at han glædede sig til at komme, hvilket resulterede i, at han bad om at forsætte efter første periodes udløb. Han var lykkelig da han fik at vide, at han kunne fortsætte.

Der er ingen tvivl om at rideterapien har haft stor betydning for Marcus. Han tør klatre i træer og har mod på, at lære at cykle, ikke mindst har det givet ham ro i hele kroppen. Han har kunnet deltage i store forsamlinger i skolen uden at trække sig.

Der har været en rigtig god indføling og forståelse fra terapeut Vibeke, som har betrygget Marcus til at imødekomme de udfordringer han har fået.

Marcus glæder sig til de næste 10 gange rideterapi.

Marcus farmor/ Birgit Sørensen

 

Sofie som er 5 år, har gået i ride terapi her lidt over to år, en gang om ugen. Hendes mor Tine Jensen udtaler: “Sofie er blevet mere rolig, har fået bedre koncentration og også balancen er blevet bedre.”

 

Cathrine Vinther Hohnen har også fået stort udbytte af hesteassisteret terapi. Hun udtaler:

"Jeg havde en behagelig session med Vibeke Haarbye-Pedersen. Hun var meget nærværende, og jeg følte mig i trygge hænder."

 

Carl-Lui, som har diagnosen infantil autisme, har været her et par gange. Billederne viser lidt af det, vi laver i en session. Bland andet laver jeg nogle kropsøvelser med ham, imens han er på hesten. Han laver også selv nogle øvelser med hesten fra jorden. Det er forskelligt fra gang til gang, hvordan en session foregår. Det vigtigste er, at barnet får en god kontakt med hesten og med mig, føler sig tryg og at oplevelsen i det hele taget bliver positiv. Efter Carl-Luis første session, udtalte hans mor Louise Lykke Jensen:

"Han var meget træt på hjemturen. Da vi kom hjem, fik vi uventede gæster med en dreng på hans alder, og for én gang skyld havde han overskud til at dele og ville gerne lege uden at blive uvenner. Hans nat gik som den plejer, med 5 opvågninger, men p.t. er han også en del forkølet. Men hans krop virkede mere rolig."

Efter anden session udtalte hun:

"Han har haft meget energi i dag og ville pynte op til jul, hjælpe til med maden osv. Han har klaret det hele med et super godt humør. Hans sind har virket enormt glad og roligt, og han har kunnet klare et nej eller et: ”om lidt” - uden at flippe ud. Han har også spist en del, og det plejer han ikke, hvis der er sket noget."