Om min baggrund:

Mit navn er Vibeke, og jeg er i halvtredserne, gift med min mand Bo, vi bor på en lille gård i ved Helsinge. Her har vi et dejligt sted med forskellige dyr, herunder katte, hund, høns – og ikke mindst vores 3 heste.

Siden jeg var en lille pige, har jeg været draget af hesteverdenen. Først som voksen, begyndte jeg at se, hvor godt jeg fik det af at være sammen med heste. Det er det samme, som mine klienter siger, når de kommer til hesteassisteret terapi: ”Vi kan både mærke og se, hvilken stor effekt det har på vores liv”.

Hestene giver os mennesker ro og en særlig ægthed. Når jeg har været ude ved hestene, ”falder jeg ned på jorden”, og jeg mærker mig selv på en anden måde. Der indfinder sig en indre ro, og jeg føler mig godt tilpas.

Da jeg så, at det var muligt at uddanne sig til Hesteassisteret terapeut sprang jeg med det samme til. Sikke en fantastisk og lærerig rejse det var! De to års uddannelse, som jeg færdiggjorde i juni 2015, gav mig fundamentet til at starte op som selvstændig.

Udover at være Hesteassisteret terapeut er jeg også uddannet kognitiv terapeut, misbrugsrådgiver og certificeret NADA akupunktør og systemisk opstiller.
Endvidere har jeg en pædagogisk uddannelsen, samt er social og sundheds assistent.
Jeg går jævnligt på kurser og efteruddannelser, og modtager stadig supervision.

Jeg har derfor en bred viden og erfaring, som jeg indrager i mødet med hver enkelt klient, for at imødekomme, lige nøjagtigt deres behov.

caret-down caret-up caret-left caret-right
Hesteassisteret terapi er baseret på den psykodynamiske retning, hvilket er kendetegnet ved en stor blidhed med sig selv og sine følelser samt en større evne til at komme ned i gear – finde ro og glæde ved at gøre tingene i et mere langsomt tempo. De klienter jeg arbejder med, kommer i bedre kontakt med dem selv. De lærer at lytte mere til deres følelser og kroppens signaler, således at de oplever en bedre integration mellem krop og psyke. Hesten hjælper så at sige klienten til at mærke sig selv.

  Læs mere her.
Vi har tendens til at se vores problemer som at tilhøre os alene. Men vi tilhører også som et individ et bredere system; vi er forbundet og sammenkoblet inden for et netværk af grupper og systemer. Oplevelsen af ​​vores eksistens er afhængig af kvaliteten også af ​​de forbindelser, vi har med andre.
En bevidsthed om disse sammenkoblinger gør det muligt for os at blive bevidste om, hvordan vi forbinder med andre i de forskellige systemer, vi tilhører: Vores familie af oprindelse, vores nuværende familie, vores arbejdsplads, en skole - enhver gruppe mennesker, som vi deler livserfaringer med.

  Læs mere her.
Rideterapi glæder og gavner de fleste børn. Her er fokus på kroppen, på at mærke sig selv og få en god balance. Rideterapi afbalancerer nervesystemet, så dit barn bliver gladere og får mere kontakt til sin krop og følelser. Rideterapien giver. Øget selvtillid og selvværd. Øget opmærksomhed og evne til at koncentrere sig. Styrke og mod på at tilegne sig nye kompetencer. Bedre balance, koordinering og evne til at planlægge. Øget glæde og indre ro. Rideterapien hjælper også børn med sansemotoriske vanskeligheder.

  Læs mere her.