”Hvorfor så dyrt? Det er bare en tur på en pony?”
”Hvorfor er det så dyrt?”. Dét spørgsmål får jeg ret ofte. Nu er det svært med få ord at beskrive fordelene ved rideterapi, og hvad det kan gøre for den enkelte. I det her blogindlæg forklarer jeg derfor, hvorfor prisen er, som den er.
Det er ikke bare en tur på en pony
For mig er det selvfølgelig en kendsgerning, at rideterapi er meget andet end en tur på en pony. Der bliver skabt en proces, hvor barnet eller den unge hjælpes på en unik måde, og hvor jeg altid tager udgangspunkt i lige præcis dén person, de er. Det er hele samspillet, der gør en forskel. Hestene, der hjælper til at skabe ro og balance i kroppen, og at jeg som behandler bruger min terapeutiske erfaring.
Terapien hjælper ofte børn, der reagerer lidt anderledes ved sanseindtryk. Nogle børn har brug for at finde mere ro i kroppen, imens andre har brug for øget energi og livsglæde. Sansemotoriske vanskeligheder skaber ofte stor frustration hos barnet, og det kommer til udtryk på forskellig vis. Som behandler skal jeg være opmærksom på en lang række problematikker, og i rideterapien indgår øvelser, der hjælper det enkelte barn. Enhver forælder, der har set deres barn blomstre op som følge af rideterapien, er ikke i tvivl om, at rideterapien er meget andet end en tur på en pony.
Hver behandling er nøje tilrettelagt.
Prisen afspejler, at rideterapi er en professionel behandlingsform, og at der ligger mange timers uddannelse bag. Udover en pædagogisk , har jeg tre terapeutiske uddannelser bag mig. Jeg modtager supervision, og er hele tiden i løbende udvikling.
Rideterapi indebærer, at jeg forbereder mig grundigt, og at alt er nøje tilrettelagt, således at barnet eller den unge får præcis den behandling, de har behov for.
Børn og unge får større selvtillid.
Via rideterapien har jeg bl.a. hjulpet børn og unge med at få større selvtillid. Det kan være børn eller unge, som måske ikke tør at række hånden op i klassen. De kan også være bange for at gå på toilettet på deres institution. Jeg har hjulpet unge, der ikke har kunnet rumme at være i store forsamlinger, og jeg har hjulpet børn med uro i kroppen, så de i højere grad kan koncentrere sig i skolen. Barnet eller den unge føler sig hørt, og vi arbejder med at skabe en større kropsbevidsthed samt øget selvtillid. Vi laver selvtillidsskabende øvelser med hesten, hvor barnet eller den unge fx udfordrer sin angst. Det er noget helt andet, når barnet eller den unge også skaber en relation til hesten og oplever, hvordan de bare kan være sig selv.
Jeg kender hestene til fingerspidserne.
Hestene omgås jeg hver dag, og jeg kender dem til fingerspidserne. De kan tage dybe vejrtrækninger – ja, næsten på kommando, og som et resultat af rideterapien får barnet eller den unge afbalanceret kroppen og arbejdet med forskellige øvelser. Alt sammen i deres tempo.
Udover at hestene i sig selv giver ro og nærvær, får hestene jævnligt Kranio Sakral behandling, så de er afspændte og kan give børn og unge den ro, som de fortjener. Ud over min egen oplæring og træning, bliver de også videreuddannet af dygtige BBH instruktører.
Som behandler er jeg tilstede med mit nærvær, er lyttende, støttende og anerkendende hele vejen igennem.
Der ligger selvsagt et stort arbejde i at sikre, at hestene har de absolut bedste betingelser, for at de kan give ro og nærvær videre til børn og unge.
Jeg håber, at dette blogindlæg gav et større indblik i rideterapiens forunderlige verden, og hvilket forarbejde der ligger bag hver session.
Hvis du er blevet nysgerrig efter en prøvesession eller har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte mig.